Des d'aquest divendres i fins diumenge la comarca acull la novena edició de la Copa Cerdanya de futbol sala, un torneig que organitza l’Associació Esportiva Escolar de l’Escola Vedruna de Puigcerdà. En aquesta ocasió hi participen 75 equips, vinguts de diferents punts de Catalunya i també de la Comunitat de Madrid, les Illes Balears o Castella la Manxa. Això representa uns 750 joves futbolistes d'entre 6 i 19 anys, els quals s'enfrontaran en els pavellons de Puigcerdà, Bellver, Llívia i Bolvir. Des de l’organització han destacat l’èxit de participació que aconsegueix cada any la Copa Cerdanya gràcies, creuen, a la tasca dels voluntaris que fan possible el torneig.

Enguany són alguns equips menys que les passades edicions perquè s'ha passat de cinc seus a quatre, ja que el pavelló de Ger no té ara mateix les condicions adients per a la pràctica del futbol sala. Tot i això, cada edició frega el miler de participants, entre jugadors i equip tècnic. A més, també cal sumar les famílies dels nois i noies que s’allotgen en diferents hotels i albergs de la comarca. Per tal de fer-los l’estada més atractiva, l’organització sempre els prepara un seguit d’activitats complementàries.

Després de la presentació oficial d'aquest dijous a la nit a la plaça Santa Maria de Puigcerdà, aquest divendres a les 9h han començat els partits, que s'allargaran fins diumenge, quan es jugaran les finals.

A banda d'aquest torneig, la comarca també acull aquests dies la 19a edició del Pyrenees Cup de futbol, que es jugarà a Puigcerdà, Bellver, Alp, Llívia, Martinet, Oceja i la Guingueta d'Ix.

Parlen al vídeo: ANDREU FALOMÍ, ORGANITZADOR AEE VEDRUNA PUIGCERDÀ