Esquerra Republicana de Catalunya al Pallars Jussà ha fet públic aquest dijous al matí el document amb la proposa que dilluns es va fer arribar al grup comarcal de Junts per Catalunya remarcant al seva predisposició a mantenir el pacte amb el seu grup al consell comarcal, però tenint en compte l’augment de representació que el grup republicà ha assolit a la comarca. I segons aquest comunicat, Junts no ha validat la proposta i que es donarà resposta abans del cap de setmana.
La proposta de dilluns incloïa mantenir la vicepresidència segona, de Convergència, i la gerència, d’Esquerra, tal com estan actualment, i compartir la presidència de manera que president i vicepresident primer s’intercanviïn les posicions en el moment i forma que s’acordi en una propera trobada.
El comunicat també diu que Junts valora 3 alternatives: aquesta proposta, el pacte amb el Candidatura de progrés i quedar a l’oposició.