La Diputació de Girona ha subvencionat amb uns 17.500 euros les poblacions de Fontanals de Cerdanya, Ger i Puigcerdà per impulsar i planificar polítiques que pal·liïn els problemes d’habitatge. Les ajudes es troben dins d’un marc de subvencions de 190.000 euros que es repartiran entre 26 municipis de la demarcació gironina per a la millora de l’habitatge.

Segons informa aquesta institució, els principals assumptes que cal resoldre són els domicilis buits, les ocupacions irregulars i la pèrdua de l’habitatge principal. L'ens provincial augmenta així un 34,57% els recursos que destina a aquesta partida en comparació amb la de l'any passat. L’import de cada subvenció és d’un màxim de 10.000 euros.

La resta de municipis que se’n beneficiaran són quatre de la comarca de l’Alt Empordà, cinc del Baix Empordà, quatre de la Garrotxa, dos de Gironès, dos de Pla de l'Estany, un del Ripollès i quatre de la Selva.

La Diputació també subvencionarà amb 73.070 euros quatre ajuntaments, entre els quals hi ha el de Puigcerdà, a fi de facilitar que la ciutadania tingui accés a les polítiques d'habitatge per mitjà dels serveis comarcals competents. En aquest cas, el consistori puigcerdanenc rebrà 1700 euros.