Alp ultima els detalls de la seva Festa Major, que començarà aquest divendres a les 20h amb el repicament de campanes, seguit del sopar popular a la plaça Major, sardanes i correfoc amb els Dimonis de Puigcerdà. Dissabte, festivitat de Sant Pere, patró de la localitat, tindrà lloc la missa solemne a les 11h del matí, la tradicional cercavila amb els gegants i grallers i sardanes. A la tarda s'ha organitzat el campionat de botifarra i a les 18h ball de tarda al Palau de Congressos. Un dels plats forts de la festa major serà el bateig de la nova colla castellera de Cerdanya, que també es farà dissabte a les 18h. També hi seran presents les colles de Bagà i d'Andorra. A partir de les 21h començaran les activitats adreçades als joves de tota la comarca, amb la 12a edició del Tractour, la Nit Jove i el Va parir Tour.

Diumenge continuaran les activitats, amb un partit de futbol, jocs fets amb material reciclat per a la canalla, exhibició de ball i concert i ball de tarda i de nit.

Com cada any, el programa inclou activitats per a tots els públics, per tal que grans i petits i trobin el seu espai.
A més d’aquests tres dies de festa major, el dissabte 6 de juliol tindrà lloc el campionat de Rummikub i el 7 tir al plat.