Puigcerdà vol millorar la gestió dels residus. Per això l'ajuntament té sobre la taula un projecte que introduirà alguns canvis tant en la recollida selectiva com en el buidatge dels contenidors, aprofitant que aquest mes finalitza l'actual contracte municipal. Des de l'Àrea de Medi Ambient seguiran insistint en el sector de la hostaleria i de la restauració. A aquest tipus d'establiments els oferirà bonificacions en la taxa municipal si milloren la recollida de residus.

A banda, des del consistori han explicat que alguns veïns s'han queixat del soroll que fan els camions de recollida a la matinada i per això preveuen fer-la al vespre.

L'ajuntament ja ha descartat l'opció de la recollida porta a porta perquè creuen que no funcionarà.

Les mesures també contemplen canviar els contenidors de la vila perquè que siguin del tipus de càrrega lateral i eliminar alguns punts de recollida on només hi ha un contenidor. A canvi, els que hi hauran comptaran amb les cinc fraccions. A més, a partir d'ara serà l'ajuntament l'encarregat de recollir-les totes cinc i no només el rebuig i l'orgànica.

El nou servei de recollida sortirà a licitació a l'octubre, de manera que el paquet de mesures podrien ser una realitat a finals d'any.

L'objectiu de l'equip de govern és augmentar l'índex de recollida selectiva al municipi ja que recordem Puigcerdà i Cerdanya està a la cua del reciclatge a nivell català.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT PUIGCERDÀ