Davant l'onada de calor dels propers dies, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha demanat “prudència i responsabilitat” per l’elevat risc d’incendis. Les altes temperatures, la baixa humitat i l’estrès hídric dels boscos fan preveure als cossos de seguretat “riscos potencials d’incendis” de 100 hectàrees a començaments de setmana i de fins a 1.000 cap a divendres, coincidint amb el punt àlgid de l’onada de calor.

Aquest dimarts 25 de juny, el pla alfa de perill forestal marcava nivell 2 sobre 3 al Pallars Jussà i 1 a l'Alt Urgell, mentre que a Cerdanya, al Pallars Sobirà i a l'Alta Ribagorça encara es manté a nivell 0. No és fins a l’activació del nivell 3 quan es produeixen prohibicions, especialment en l’agricultura.

En les últimes hores els Bombers han treballat en l'extinció de 150 incendis arreu de Catalunya. El cos de seguretat demana prudència i que es truqui immediatament al 112 en cas de veure una columna de fum en una zona de vegetació.