Recollida selectiva als avituallaments, reducció progressiva d’ús de plàstics d’un sol ús i incorporació de material reciclable i biodegradable. Aquestes són algunes de les accions que des de fa anys l’organització de la Salomon Ultra Pirineu du a terme per reduir l’impacte de la cursa en el medi natural. Ara, juntament amb la marca d’alimentació esportiva Etixx i Salomon, es busca fer un pas més per implicar també als corredors i corredores i animar-los a mantenir net l’entorn.

Des de l'organització han explicat que cada any es fan càrrec de retirar les restes que hagin pogut quedar al acabar la prova. Aquest any, però, es planteja un nou objectiu: conscienciar els participants de l'Ultra Pirineu, el Trail Pirineu, l'Sky Pirineu i la Mitja Pirineu a recollir de forma ràpida i efectiva aquells residus que trobin durant el recorregut o que ells mateixos hagin pogut generar. D’aquesta manera s’evita que el vent o altres factors externs puguin escampar-los i així garantir una millor cura del medi natural. 

Així doncs, s’anima als corredors a conservar els residus fins arribar a la línia de meta on, tant a Bagà com a Bellver de Cerdanya, s’hi podran trobar dos grans contenidors de la campanya habilitats per abocar tot el que cadascú hagi anat acumulant durant el recorregut.

Aquesta acció tindrà recompensa, ja que a mesura que vagin arribant els participants, es prendrà nota de totes aquelles persones que s'involucrin en l’acció. Totes elles entraran al sorteig de tres premis: calçat esportiu o dorsal per a la propera edició de la cursa.

Amb aquesta acció, l’organització l'Ultra Pirineu remarca el seu compromís per mantenir un entorn natural sostenible i respectuós amb la bellesa i riquesa del territori. 

Recordem que la prova es disputarà enguany del 6 al 8 d'octubre.