Els Mossos d’Esquadra han portat a declarar a cinc dels set encausats pels talls de trànsit que hi va haver a la Seu durant la vaga general del 21 de febrer. Havien estat citats a declarar fa unes setmanes però es van negar a comparèixer. Posteriorment, dos d’ells van acabar fent-ho i van quedar en llibertat provisional després de passar pel jutjat. Aquest dijous al matí dos dels que no s’havien presentat voluntàriament han estat detinguts i després de passar unes hores a comissaria, han comparegut davant del jutje, però s’han negat a declarar. Els altres tres encausats, entre els que hi ha la regidora de la CUP a l’Ajuntament de la Seu, Xènia Antona, i el regidor de la formació l’anterior mandat, Pau Lozano, no han estat detinguts inicialment i, de fet, s’han concentrat a la tarda davant del jutjat en contra d’aquestes detencions. Ha estat allà quan agents dels Mossos d’Esquadra els han fet entrar al jutjat.

Tots els encausats s’han acollit al seu dret a no declarar i han quedat en llibertat provisional, a l’espera de saber si se’ls jutja o bé si s’arxiva la causa. A tots se’ls acusa de desobediència, resistència desordres públics i atemptat a l’autoritat, uns fets que sumats comportarien pena de presó.

Parlen al vídeo: PAU LOZANO, ENCAUSAT - XÈNIA ANTONA, ENCAUSADA