La Cambra de Comerç d’Andorra ha presentat el projecte de viabilitat d’un aeroport en territori andorrà. Tindria un cost d’entre 500 i 700 milions d’euros i es podria fer a la zona de Grau Roig, a 2.000 metres d’alçada. Han assegurat que aquest equipament seria compatible amb el d’Andorra la Seu, ja que que a l’aeroport alturgellenc s’hi concentrarien els vols esportius o les escoles de vol, mentre que el del Principat se centraria en vols comercials.

De moment, s’han fet dos estudis de viabilitat, un de reglaments operacionals i el segon de viabilitat de la infraestructura. També s’han redactat dos informes, a càrrec de NavBlue, filial d'Airbus, i de CGX, per avaluar l'orografia, les condicions de vol i la ubicació idònia de la pista d'aterratge i del conjunt de la infraestructura.

L’aeroport comptaria amb una pista de 2 quilòmetres de llargada i podria acollir avions de fins a 220 passatgers. Des de la Cambra han assegurat que diversos grups empresarials estan interessats en tirar endavant el projecte.

Parlen al vídeo: MIQUEL ARMENGOL, PRESIDENT CAMBRA COMERÇ ANDORRA