El Consell Comarcal de la Cerdanya ha rebut un ajut europeu en el marc de la segona convocatòria de les subvencions PO FEDER de Catalunya 2014-2020. Concretament, es tracta del projecte 'Valorització del patrimoni cultural i natural de Cerdanya', el qual té per objectiu fomentar el patrimoni històric i cultural de la vall. L'ajuda és de 693.995 euros per a tres projectes que suposaran una inversió total d'1.387.990 euros.

Des de l'ens comarcal veuen important potenciar el turisme cultural per tal de diversificar els productes que s'ofereixen als visitants, actualment molt centrat en els esports de neu.

Amb aquesta ajuda es portaran a terme tres projectes: el condicionament de la sala principal i construcció d'un espai annex al Centre Cultural Teatre Municipal d'Alp, el Centre d'informació, interpretació i recerca del parc natural del Cadí Moixeró a Bellver i la rehabilitació integral de l'edifici de la Rectoria de Talltorta per a Centre d'Interpretació i activitats culturals a Bolvir.

Recordem que des del 2017, la comarca ja s'ha beneficiat d'aquest tipus d'ajuts europeus, els quals permetran la rehabilitació del teatre municipal d'Alp, del Taller d’Arts i Oficis de Cal Travesseres de Bellver i també de l’antiga rectoria de Ger, així com dels porxos i coberts de Can Fanxico de Bolvir. A més, també s’invertirà a crear una nova sala d’exposicions al Museu Cerdà de Puigcerdà i en la creació d’un Centre d’Interpretació de Restes Arqueològiques a la Rectoria d’All (Isòvol), així com a diferents actuacions de foment cultural a Fontanals de Cerdanya.