Agents Rurals i personal de l'Agència Catalana de l'Aigua, de l'ajuntament de Guils de Cerdanya i de l'estació d'esquí nòrdic de Guils Fontanera, a més d'alguns voluntaris, han treballat plegats aquest dilluns en la retirada de les restes d'una avioneta que l'any 1964 va dur a terme un aterratge forçós a la Font Negra, un paratge situat a uns 2200 metres d'altitud i integrat en l'espai d'interès natural de la Tosa Plana de Lles-Puigpedrós. L'incident no va causar cap víctima mortal ni tampoc ferits. El pilot va optar per fer aquesta maniobra en veure que hi havia llum a la zona de la Tor de Querol, en una nit de vent i torb.

L'avioneta va caure a la zona de les Canals però el vent i les allaus han fet que amb el pas del temps les restes de ferralla s'hagin dispersat muntanya avall. Tot i que els tècnics han assegurat que les restes no suposaven pràcticament cap amenaça mediambiental, sí que calia retirar-les de la zona. I s'ha pogut fer ara gràcies al nou accés per a vehicles.

Ara, la ferralla s'ha agrupat en una zona accessible per arribar-hi en camió, amb la intenció que pròximament es traslladi als punts pertinents per poder efectuar una adequada gestió d'aquests residus.

Parlen al vídeo: JOSEP PUJOL, CAP ÀREA BÀSICA AGENTS RURALS CERDANYA