La Diputació de Lleida ha tret a licitació les obres de reforma i ampliació del consultori mèdic de Tuixent. El cost de les obres serà de gairebé 160.000 euros i es podran dur a terme gràcies al conveni que es va signar el setembre del 2018 entre la Diputació, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Josa i Tuixent per tal de millorar les instal·lacions de l’actual CAP. L’actual edifici va ser construit l’any 1970 i no s’hi han fet obres des d’aleshores. Així doncs, no disposa de bany adaptat ni d’insonorització acústica. A més, la infermeria té unes instal·lacions obsoletes i l’aïllament tèrmic és insuficient. A banda, el metge de guàrdia no té un lloc on residir en períodes no laborals i s’ha d’acabar allotjant en establiments del municipi o de fora. Així doncs, la intervenció preveu l’enderroc de l’actual garatge per construïr-hi una annex de fusta a la façana sud. A l’interior també s’hi faran diverses modificacions que permetran guanyar en comoditat, així com disposar d’un petit habitatge per al metge de guàrdia. Cal tenir en compte que l’aïllament geogràfic de Tuixent fa necessari aquest espai per al facultatiu. Si tot va segons el previst, les obres haurien d’estar enllestides en mig any.