Prop d'un miler de ciclistes de 10 nacionalitats diferents han participat aquest dissabte a la 40a edició de la Marxa Cicloturista de les Tres Nacions, que compta amb 140 quilòmetres i 2400 metres de desnivell.

A les 7:30 hores s’ha donat el tret de sortida al Poliesportiu de Puigcerdà i després els participants han passat per al municipi d’Alp, Bellver de Cerdanya, Martinet i fins a La Seu d’Urgell. Al quilòmetre 50 des de La Seu d’Urgell han emprès l’ascens cap a Andorra. El següent tram ha estat l’ascens a Canillo per arribar fins al punt més alt del recorregut a la mítica i èpica pujada al Port d’Envalira, sent el pas de muntanya més alt d’Europa. La baixada del Port d’Envalira cap al Coll de Pimorent i ja els últims quilòmetres fins a la meta, al poliesportiu de Puigcerdà.

Els participants han estat acompanyats en tot moment per Josep Antoni Hermida, nou organitzador de la renovada Marxa 3 Nacions.

El millor temps en categoria masculina ha estat per al francès Hugo Drechou (03:54:48) que ha anat a una velocitat mitja de 36 km/h i en categoria femenina ha estat per Sandra Varela (04:24:46) amb 31,9km/h de velocitat mitjana.

Parlen al vídeo: JOSEP ANTONI HERMIDA, CICLISTA I ORGANITZADOR