Jordi Fàbrega és el nou alcalde de la Seu d’Urgell després que el ple d’investidura d’aquest dissabte l’hagi elegit, amb els vots de la seva formació, Junts per la Seu, i també d’Esquerra. Totes dues formacions integraran en els propers dies un govern conjunt i, de fet, es repartiran l’alcaldia, ja que el cap de llista republicà, Francesc Viaplana, l’assumirà els darrers 21 mesos de mandat. Tant Fàbrega com Viaplana s’han mostrat il·lusionats.

Òscar Ordeig, mentrestant, va guanyar les eleccions però serà un mandat més el cap de l’oposició. En el seu discurs s’ha mostrat satisfet i agraït pels resultats electorals, però ha tornat a criticar el pacte entre Junts i Esquerra.

Des de la CUP també han criticat aquest pacte i han assegurat que tindran un peu a l’Ajuntament i un peu al carrer.

Aquesta sessió de constitució ha acabat amb la tradicional fotografia de grup amb l’alcalde i els regidors electes a les escales de la plaça dels Oms. També se n’han fet els regidors sortints així com el futur equip de govern i el grup de Compromís per la Seu.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - FRANCESC VIAPALANA, REGIDOR DE LA SEU D’URGELL - ÒSCAR ORDEIG, REGIDOR DE LA SEU D’URGELL - XÈNIA ANTONA, REGIDORA DE LA SEU D’URGELL