Els resultats de les eleccions municipals van deixar poques sorpreses als ajuntaments cerdans. L'únic municipi on aquestes últimes setmanes han estat obertes les negociacions per formar govern ha estat Alp, on els veïns van donar 4 regidors a Junts, 4 a Endavant Cerdanya i 1 a ERC. Finalment, el regidor republicà s'ha decantat per Endavant Cerdanya i, per tant, Carles Adserà ha estat escollit aquest dissabte al migdia alcalde del municipi.

D’aquesta manera, el fins ara batlle i també president del Consell Comarcal, Ramon Moliner (JxCat), passarà a l’oposició després d’haver governat durant les dues darreres legislatures i haver perdut en aquests comicis la majoria absoluta que ostentava en el darrer mandat municipal.

A Bellver, Xavier Porta d'Endavant Cerdanya manté la majoria absoluta amb 6 dels 9 regidors. El mateix passa a Llívia, on Elies Nova seguirà governant amb la coalició LLF-AM-EC, tot i que aquesta vegada amb 5 regidors, tan sols un més que el grup de l'oposició, Junts. 

Pel que fa a la resta de municipis cerdans, JxCat ha aconseguit amb majoria absoluta, a més de Puigcerdà, 8 alcaldies més: Bolvir (Isidre Chia), Ger (Alfons Casamajó), Guils (Josep Mendo), Isòvol (Joan Bertran), Meranges (Esteve Avellanet), Prullans (Albert Maurell), Riu de Cerdanya (Miquel Pons) i Urús (Montserrat Medalla, única alcaldessa de la comarca). ERC, a banda de Llívia, serà present en 5 consistoris més: Das (Enric Laguarda), Fontanals (Ramon Chia), Lles (Daniel Olivera), Montellà i Martinet (Josep Castells) i Prats i Sansor (Xavier Picas).

Pel que fa al consell comarcal, totes les opcions segueixen obertes. Els resultats del 26 de maig van deixar a JxCat sense majoria absoluta, amb 9 representants, els republicans en van obtenir 7 i Endavant Cerdanya va mantenir els 3 que havia aconseguit quatre anys abans.