Junts i Esquerra Republicana han arribat a un acord de govern tant per a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com per al Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Ho han donat a conèixer aquest divendres a la tarda, després de tancar les negociacions ja de matinada. Pel que fa a l’alcaldia, se la repartiran de manera proporcional als resultats obtinguts a les eleccions municipals, on Junts va aconseguir 5 regidors i Esquerra 4. Així, Jordi Fàbrega, de Junts, serà alcalde els primers 27 mesos i Francesc Viaplana, d’Esquerra, els darrers 21. A més, hi haurà 5 tinences d’alcaldia, també repartides.

Altres punts del pla de govern són ll’actualització i implantació del Pla de Mobilitat Sostenible, el projecte del Parc Fluvial del Valira, un pla d’energies renovables als edificis públics, un projecte de dinamització comercial o el sanejament de la Ciutadella i el nou accés a Castellciutat, entre d’altres.Pel que fa al Consell Comarcal, Junts ostentarà la presidència els primers dos anys i sis mesos, i Esquerra el darrer any i mig. En aquest cas, encara no s’han concretat les persones que ocuparan els càrrecs. A l’ens comarcal, Junts té 9 consellers i Esquerra 6.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, CANDIDAT D’ESQUERRA - JORDI FÀBREGA, CANDIDAT DE JUNTS PER LA SEU