Les altres dues formacions amb representació a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Compromís i la CUP, han criticat aquest pacte entre Junts i Esquerra. Des de Compomís han emès un comunicat on han lamentat que es tracta d’un pacte “que dona l’esquena a la Seu i que amaga el fracàs electoral d’Esquerra i Junts”. Han assegurat textualment que Esquerra “ha tornat a oferir tot el poder que representa l’alcaldia i el Consell Comarcal als hereus de Convergència, després de més de 10 anys de decadència a La Seu i de 32 anys de caciquisme al Consell Comarcal”. També afegeixen que aquest pacte respon a un repartiment de poder, sense tenir en compte el futur de La Seu, per tal que de mantenir la teranyina d’interessos creats a l’entorn de l’Ajuntament, l’Hospital i el Consell Comarcal. També han agrait les mostres de suport rebudes i han assegurat que faran una oposició ferma i constructiva per aconseguir una àmplia majoria a les eleccions del 2023. Des de la CUP, mentrestant, han apuntat que a les darreres municipals es va votar en clau de canvi cap a les esquerres i l’independentisme, ja que les úniques formacions que van créixer van ser Esquerra i la mateixa CUP. És per això que han desvetllat que van fer un oferiment a Esquerra per tal de fer un govern conjunt.
Aquest, però, hauria d’haver comptat amb el suport de Junts per la Seu almenys en la investidura.

Com a força d’oposició, des de la CUP han assegurat que batallaran des del Ple de l’Ajuntament i des del carrer per implementar les principals propostes polítiques en comú amb les forces de govern. En aquest sentit, volen incidir especialment en aquelles promeses que Junts per la Seu i Esquerra han fet durant la campanya, però que no han aplicat en els darrers anys tot i la insistència de la CUP.

Parlen al vídeo: XÈNIA ANTONA, CAP DE LLISTA DE LA CUP A LA SEU