Dos projectes dels alumnes de cinquè de l’Escola Valldeflors de Tremp han estat guanyadors del concurs Som Idees obert a l’alumnat dels centres educatius de l’Alt Pirineu i Aran.
Es tracta d’un concurs d’idees emprenedores organitzat per l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el Servei Educatiu dels Pallars que vol dinamitzar i promocionar l’emprenedoria entre els alumnes dels cicles superiors de primària i fomentar el treball cooperatiu.
Els projectes guanyadors han estat una Font amb Sensor, pensada per reduir el consum d’aigua a l’escola, i un Rover Moon, un vehicle amb sensor espacial que pot moure’s i recollir objectes de forma autònoma. L’escola Valldeflors ha rebut un lot de jocs d’emprenedoria i els alumnes un joc de llibres sobre economia social i solidària.
El Consell Comarcal del Pallars Jussà remarca la seva voluntat de donar suport a projectes que motivin l’emprenedoria i el treball cooperatiu.