Un total de 167 alumnes de l’Alt Urgell, Cerdanya i el Pallars Sobirà han començat aquest dimecres al matí a la Seu d’Urgell les proves de selectivitat per tal d’accedir a la universitat. Es tracta dels estudiants de l’institut Joan Brudieu de la Seu, del Pere Borrell de Puigcerdà i de l’Hug Roger III de Sort. La resta d’alumnes de l’Alt Pirineu, en canvi, han hagut de baixar a Lleida a fer les proves. Enguany a la Seu també s’hi estan examinant per primera vegada 50 estudiants que han cursat batxillerat a Andorra. En el seu cas només s’examinaran de les matèries de la fase específica, per tal d’incrementar la sev anota d’accés a la fase d’admissió. El matí d’aquesta primera jornada els alumnes han fet els exàmens troncals de llengues castellana i catalana. Les proves s’allargaran fins divendres.