Els 400 ciclistes que participen a la Transpyr Coast to Coast 2019 han passat aquest dilluns i dimarts per la Seu d’Urgell. Dilluns la ciutat va acollir l’arribada de la segona etapa, que havia sortit de Camprodon, i aquest dimarts a primera hora els participants han marxat cap al Pont de Suert. Aquest dimarts la pluja està sent la protagonista, tot i que alguns participants ja l’han patit aquest dilluns.

La Transpyr recorre tot el Pirineu d’est a oest, ja que surt de Roses i arriba a Hondarribia. Així, en només set dies els participants han de superar jornades amb distàncies superiors als 100 quilòmetres en moltes etapes i amb desnivells acumulats de fins a 3.200 metres.

Pel que fa al nombre de participants, aquest s’ha estabilitzat al voltant dels 400, que és el màxim que preveu l’organització. La majoria hi participen en la modalitat de muntanya i un petit grup fa la de carretera.

Parlen al vídeo: ORIOL SALLENT, CODIRECTOR DE CURSA