Nits de foc, màgia i passió es podran veure enguany a deu municipis de l'Alta Ribagorça amb les tradicionals festes de les falles. Aquesta comarca és la zona que compta amb més pobles fallaires dins el territori català. Es preveu que siguin 1.800 fallaires que participin a les baixades i que fins a 20.000 persones visitin els diferents pobles que celebren la festa. Una festa que el 2015 va ser proclamada Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO.

En total, són 16 els municipis catalans que celebren aquesta tradició tan arrelada al Pirineu. Una festa que va més enllà de la baixada ja que implica a tot el poble amb la preparació de les falles els dies previs i altres activitats i tallers per a que els visitants coneguin la tradició de primera mà.

Les falles a l'Alta Ribagorça començaran el 15 de juny a Durro i acabaran a Llesp el dia 27 de juliol.

Parlen al vídeo:el Pirineu avui

[/av_section]