El president de la Generalitat, Quim Torra, ha inaugurat aquest divendres al matí la segona jornada de la Trobada Empresarial al Pirineu, a la Seu d'Urgell. En el context pirinenc ha volgut posar en valor les accions que engegarà la Generalitat per frenar el despoblament en comarques de muntanya. Així, ha insistit en el projecte Un país viu, que ja va presentar fa uns dies a Estamariu, i ha anunciat que la inversió que farà la Generalitat per tal de permetre la instal·lació dels estudis universitaris d'INEFC a la Seu serà de 10 milions d'euros. A nivell nacional ha celebrat que Barcelona hagi estat triada per la Comissió Europea per acollir a partir del 2020 el superordinador més ràpid d’Europa, un fet que suposarà una inversió de 200 milions d’euros, la meitat dels quals seran assumits per la Comissió.

El president també ha explicat que encara no ha rebut cap resposta formal a la seva demanda de reunir-se amb el president Sànchez.
En la seva intervenció també ha assegurat que l'economia catalana creix a bon ritme, però ha lamentat que moltes polítiques de l'Estat li juguen en contra, com ara els dèficits fiscal o d’infrastructures.

El matí d'aquesta segona jornada de la trobada també ha comptat amb la ponència de qui va ser governador del Banc d'Espanya fins l'any passat, Luis Maria Linde. Ha parlat de les perspectives de l'economia de la Unió Europea i ha remarcat que el creixement d'aquest any ha estat menor del que es preveia. 

Aquest divendres també ha comptat amb una taula sobre la internacionalització i la competitivitat, una altra dedicada a les start-ups i una darrera sobre l'empresa davant de l'agenda 2030 i el desenvolupament sostenible. També s'ha dut a terme una conferència sobre com orientar-se en la incertesa i s’ha fet un reconeixement a la trajectòria d’Endesa.  

Parlen al vídeo: QUIM TORRA, PRESIDENT DE LA GENERALITAT - LUIS MARÍA LINDE, EXGOVERNADOR DEL BANC D'ESPANYA