La Guàrdia Civil ha imposat una sanció a dos veïns de Formiguera (Capcir) que duien un adhesiu amb la bandera catalana acompanyat de les paraules «Pays Catalan» en un lateral de la matrícula del seu vehicle. Segons ha informat l'emissora de ràdio France Blue, els fets es van produir la setmana passada a la duana de la Farga de Moles, a l'Alt Urgell. Un agent de la Guàrdia Civil va aturar el cotxe amb matrícula francesa i va instar la parella de nord-catalans a treure l’adhesiu de sobre la matrícula. Tot i mostrar el seu desacord, van decidir retirar-lo, però l’efectiu policial els va denunciar, presumptament, per haver-li «faltat el respecte».

Una hora després, van poder reprendre el seu viatge cap a Andorra. Portar adhesius com aquest, sempre i quan es pugui llegir la matrícula, és habitual a l'estat francès. De fet, a la zona de l'Alta Cerdanya se'n veuen sovint.