El geoparc Conca de Tremp-Montsec se suma a la Setmana dels Geoparcs Europeus i com que enguany està dedicada al llenguatge, totes les activitats van encarades a aquest tema. Precisament s’ha recuperat l’exposició Els orígens de la llengua catalana, ja que el territori geoparc té molt vincle amb aquest naixement.

També es destaca que aquest procés d’aparició de l’escriptura no només enllaça tot el territori geoparc d’aquí, sinó que el naixement i l’escriptura de les llengües romàniques són comuns amb la resta de zones geoparc, tot i que cada una amb la seva especificitat.

Durant aquesta setmana el geoparc fa activitats de llenguatge prehistòric, infantils, rutes literàries, escriptura en diferents moments històrics, de toponímia i es presenten les noves samarretes de Parla Pallarès a Isona, entre altres.

Parlen al vídeo: SÍLVIA ROMERO, FILÒLOGA I LINGÜISTA