L'Hospital de Cerdanya ha convocat el sector sanitari de les des bandes de la fontera a unes jornades que tindran lloc el cap de setmana del 15 i 16 de juny al Museu Cerdà de Puigcerdà. L'objectiu de la iniciativa és aprofundir en les relacions dels agents de salut de l'àmbit transfronterer. Així que un dels principals eixos de debat serà el projecte sanitari a nivell europeu.

El primer dia, els professionals analitzaran com superar els obstacles administratius, harmonitzar les pràctiques mèdiques, la garantia d'uns itineraris assistencials que superin la frontera i els dos models actuals de l'atenció sanitària. Els punts forts del segon dia d’aquesta trobada seran una taula rodona sobre les experiències i els reptes de la cooperació transfronterera en matèries de salut i d’atenció social i la presentació dels treballs fets fins al moment per part del projecte Prospect-SASO.

De moment ja hi ha més d'un centenar de professionals inscrits, pel que es preveu un augment d'assistència respecte la jornada d'aquestes característiques que es va fer l'any passat a Oceja.

Les jornades les organitza en centre sanitari en el marc del projecte europeu ProspectSASO.