Aquest dijous a la tarda s'ha inaugurat la 30a Trobada Empresarial al Pirineu a la Seu d'Urgell. Enguany, el títol de l'esdeveniment és "Definim l'agenda empresarial" i compta amb prop de 600 inscrits. L'acte inaugural ha anat a càrrec del president de la Trobada, Vicenç Voltes, i de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

Com de costum, una de les activitats més destacades d'aquesta primera jornada ha estat la taula sobre experiències empresarials d'èxit amb clau lleidatana. En aquesta edició hi han pres part el campió del món de motociclisme i representant dels germans Màrquez, Emili Alzamora; el CEO de Zacaris i Yellow, Toni Badias, el president del consell d'administració de PEUSA, Ventura Rebés, i el fundador i president de ROTENCA, Gener Romeu. La taula l'ha presidit la presidenta en funcions de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, que ha destacat el potencial de les empreses de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran.

Aquest dijous també ha comptat amb la ponència de qui va ser directora de Google America, Olga San Jacinto, que ha titulat "Robots, intel·ligència artificial i automatització. Què passarà amb el meu lloc de treball"?. El Mago More, mentrestant, ha estat l'encarregat de cloure la primera jornada, amb la conferència "El poder positiu del canvi". Aquest divendres inaugurarà la trobada el president de la Generalitat, Quim Torra, i la clourà el ministre en funcions de Foment, José Luís Ábalos.  Justament, Batalla ha indicat que aprofitarà per demanar al ministre per l’Estat en què es troba la instal·lació del sistema GPS a l’aeroport d’Andorra la Seu, així com les obres de la rotonda de Montferrer i les millores a l’eix pirinenc.

Parlen al vídeo: VICENÇ VOLTES, PRESIDENT DE LA TROBADA EMPRESARIAL - ALBERT BATALLA, ALCALDE EN FUNCIONS DE LA SEU D'URGELL - ROSA MARIA PERELLÓ, PRESIDENTA EN FUNCIONS DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA