Els Dimonis de Puigcerdà compleixen enguany 30 anys d'història. Per celebrar-ho, l'entitat exposa aquests dies al Museu Cerdà alguns dels seus objectes i materials més característics, com ara els tabals, les forques i maçots, el vestuari i les besties de foc com el toro, el Flamadruk o el Kerrasetcaps. La mostra compta també amb una col·lecció de fotografies de Francesc Alis on es poden veure els integrants de la colla durant diferents actes i correfocs.

L'entitat ha fet recerca per trobar els seus orígens, tot i que no ha pogut recopilar molta informació. Malgrat no poder tenir un document gràfic que ho demostri, els integrants sospiten que els dimonis de Puigcerdà podrien tenir més de 30 anys. Inicialment l'agrupació és deia Diables de Cerdanya.

Els dimonis de Puigcerdà han deixat clar que no són una agrupació convencional i que contínuament incorporen nous artefactes, figures i efectes pirotècnics per fer gaudir al públic.

Des de l'entitat fan una crida a tots aquelles que es vulguin adherir a la colla de dimonis, formada actualment per una quarantena de persones.

L'exposició dels trenta anys dels dimonis es podrà visitar a la primera planta del Museu Cerdà fins el 23 de juny. Serà llavors quan la colla iniciarà les activitats de l'estiu, que els portarà a les festes majors de Puigcerdà i Alp, a trobades a Vic i al Papiol o a celebracions de l'Alta Cerdanya.

Parlen al vídeo: JORDI ALIS, SUBCAP COLLA DIMOMIS PUIGCERDÀ - ÀLEX GRAU, CAP COLLA DIMONIS PUIGCERDÀ