Tot aquest material sanitari per a nadons que anys enrere havia donat servei als veïns i veïnes de Puigcerdà viatjarà properament a Costa d'Ivori. La Fundació Hospital de Puigcerdà ha donat a IPI Cooperació una incubadora, un aparell de reanimació, 4 llits per a nadons i diversos utensilis sanitaris que serviran per a equipar un centre de nounats d'aquest país africà.

És un material que funciona perfectament tot i que, amb el trasllat de la unitat de neonatologia a l'hospital de Cerdanya, es va renovar completament. Ara tindrà una segona vida a més de 6000 quilòmetres de la comarca.

Des del 2013, la fundació Hospital de Puigcerdà col·labora estretament amb IPI Cooperació, a través de la cursa solidària Dream Runners que s'organitza a la capital ceretana a l'agost. El 70% de la recaptació de les inscripcions es destina sempre a un projecte de cooperació al desenvolupament i el 30% a projectes locals.

Així, doncs, la 7a edició de la cursa Dream Runners que es celebrarà el 15 d'agost es destinarà enguany a aquests dos projectes: el centre de nounats de Costa d'Ivori i a les obres de millora de la unitat de psicogeriatria de la residència sociosanitària de Puigcerdà.

Parlen al vídeo: DIANA AGUILAR, COOPERANT FUNDACIÓ IPI COOPERACIÓ - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ