El pare de la nena Nadia Nerea ha sortit de la presó de Ponent aquest dimarts al migdia, després d’haver superat el temps màxim permès en presó preventiva. L’Audiència de Lleida n’havia ordenat l’alliberament, ja que la sentència pel qual se’l condemna a 5 anys de presó per haver-se enriquit amb les donacions que suposadament eren per la malaltia de la seva filla, encara no és ferma. El motiu és que la setmana passada el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ordenar a l’Audiència de Lleida que redactés de nou la sentència, per falta de concressió. Aquest retard doncs ha provocat que s’hagin superat els dos anys i mig de presó preventiva sense sentència ferma, i s’hagi hagut d’alliberar a Blanco.

Tot i això, se li ha retirat el passaport per tal que no pugui sortir de l’Estat espanyol i s’haurà de presentar al jutjat cada 15 dies.

Parlen al vídeo: DAVID PEÑA, ADVOCAT DE FERNANDO BLANCO