Aquesta setmana es preveu clau de cara a les negociacions per definir l’alcaldia de la Seu d’Urgell. Esquerra es reunirà amb tots els grups que han assolit representació al consistori i, posteriorment, posarà el contingut en coneixement de la militància. Tot fa preveure, però, que la decisió no es prendrà fins la setmana següent. Els republicans, però, ja han deixat clar que aspectes com la creació d’una residència sociosanitària i pisos tutelats, el reforç del Consorci d’Atenció a les Persones o que la governança de l’hospital passi a mans del Catsalut seran determinants a l’hora de pactar.

Una altra línia vermella per qualsevol pacte, en aquest cas amb Compromís, és en l’àmbit de la política nacional.

Pel que fa a Oliana, la situació s’hauria d’aclarir a mitjans d’aquesta setmana, però tot apunta que Esquerra i Compromís tenen molt enllestit un acord que faria fora a Junts de l’alcaldia.
Des d’Esquerra també han assegurat que la negociació per al Consell Comarcal de l’Alt Urgell no s’abordarà fins més endavant.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, ALCALDABLE D’ERC A LA SEU