La quarta edició del Benvinguts a Pagès ha superat aquest cap de setmana els 50.000 visitants a tot Catalunya, el doble que l'any passat. Unes 200 explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres han obert les seves portes per tal de mostrar als visitants la seva feina i d'on provenen els productes que consumim. A Cerdanya han estat tres les explotacions que durant el dissabte i el diumenge han ofert visites guiades i tast de productes. Una d'elles és la Torre d'Estoll, que es dedica a la producció de llet de raça Frisona, amb 100 caps de bestiar amb tota l'alimentació pròpia.

Per als ramaders i agricultors, la iniciativa els permet donar a conèixer la seva feina i el seu producte, i això els ajuda a guanyar nous clients o a fidelitzar-ne.

Les altres dues explotacions cerdanes que han participat a Benvinguts a Pagès són Mas Cal Gintó de Mosoll i la granja i formatgeria de Montmelús. En total han estat una vintena els establiments del Pirineu que s'han adherit a la iniciativa. L’experiència s'ha complementat amb menús especials a restaurants, ofertes d'allotjament i activitats complementàries.

Parlen al vídeo: MARC RIBOT, PROPIETARI TORRE D'ESTOLL