Des de dissabte i fins aquest dilluns Llívia ha celebrat la Festa de la Transhumància, que enguany ha comptat amb un seguit d'activitats gratuïtes i per a tots els públics. El Parc de Sant Guillem s'ha omplert dissabte de veïns i visitants per veure el mercat artesanal que ha comptat amb embotits del Pirineu, formatges, vins o oli. També hi ha hagut una demostració de diferents oficis, com ara forjadors, boters o ceramistes.

Una de les propostes més interessants ha estat l'exhibició de maneig de ramats amb gossos pastors. A més, també s'han programat activitats per als infants, una ponència sobre els camins rals, una exposició, visites guiades, o una projecció documental també sobre la vida de pastor.

La festa ha finalitzat aquest dilluns amb la tradicional sortida de bestiar cap a les Bulloses, amb els ramaders i tots aquells que els han volgut acompanyar. Allà ha tingut lloc un dinar i s'ha establert un servei d'autobús per arribar-hi des de Llívia.
La Fira de la Transhumància homenatja així l’ancestral activitat ramadera d’acompanyar el bestiar cap a muntanya quan arriba el bon temps i tornar-lo a les planes quan s’apropa el fred.