Després de la bona acollida que han tingut les dues primeres edicions de les Jornades Jornades Gastronòmiques de la xicoia i dels bolets de primavera, l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya impulsa aquests dies la tercera edició. Fins al 23 de juny, els onze restauradors de l'entitat ofereixen plats amb aquesta planta comestible i els bolets com a protagonistes.
La xicoia rep els noms populars de dent de lleó, pixallits o cama-roja i té un gust i textura semblant a l’escarola. Creix als prats d’alçada un cop es fon la neu de l’hivern. És un producte molt apreciat pels aficionats a la cuina tradicional del Pirineu i es pot consumir de diverses maneres, tot i que la majoria de restaurants l'ofereixen amanides de xicoia amb pernil, anxoves o rostillons.
Pel que fa als bolets de primavera, els més populars al territori en funció de l'alçada són els moixernons, les carreretes, les múrgoles i els marçots, entre d'altres.
Els establiments que participen en les jornades són la Fonda de Cal Fuxet d'Arànser, Ca la Núria de Bellver de Cerdanya, El Tiró d'Alp, Cal Torru de Bolvir, El Rebost de Ger, l'Hotel Park i l'Hotel del Prado de Puigcerdà, Cal Jet Bistrot de Muntanya de Ger, Cerdanya Ecoresort Hotel Muntanya & Spa de Prullans i La Chaumière de Font-Romeu.
Les Jornades Gastronòmiques tenen el suport del Patronat Comarcal de Turisme i de la Generalitat.