La Seu d’Urgell ha acollit aquest dijous a la tarda la presentació del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022. Preveu mesures concretes per millorar la competitivitat del sector i situar Catalunya entre les tres primeres destinacions turístiques de la Mediterrània. Entre d’altres, es vol augmentar la despesa diària per turista, retenir i atraure nous turistes o incrementar el nombre de visitants a les comarques interiors.

Un altre element que es vol potenciar, i que tindria molta incidència al Pirineu, és la desestacionalització de l’oferta.

El pla també vol afavorir pràctiques sostenibles i que preservin l’entorn. El document s’està presentant aquests dies arreu dels territoris i a tots els sectors relacionats amb el turisme.

Parlen al vídeo: OCTAVI BONO, DIRECTOR GENERAL DE TURISME