L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell s’ha tornat a omplir aquest dimecres al vespre amb motiu de la darrera conferència del cicle “Parlem d’història”. La iniciativa, promoguda per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, ha ofert un any més conferències de caire històric cada dimecres del mes de maig.

Pel que fa a la conferència de clausura, ha anat a càrrec de la historiadora Carmen Xam-mar, que ha abordat les falses promeses de matrimoni a l’Alt Urgell del segle 17. Aquestes es donaven quan els nois assumien un compromís de matrimoni, aconseguien tenir relacions sexuals amb la noia i, després se’n desdeien.

Ara encara queden dues activitats complementàries per tancar el cicle: una visita guiada per a adults i una altra per a infants.

Parlen al vídeo: LLUÍS OBIOLS, PRESIDENT INSTITUT D’ESTUDIS COMARCALS - CARMEN XAM-MAR, HISTORIADORA