El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya ha rebut enguany més de 3000 films a concurs, una xifra rècord que dobla l'assolida l'any passat. D'aquests, uns 300 són llargmetratges, uns 200 són documentals i la resta són curtmetratges.

A només un dia de tancar el termini de recepció d'obres, des de la Cerdanya Film Commission s'han mostrat molt satisfets de l'impacte de l’edició d’enguany, la desena, i l’enorme expectació que ha generat entre la comunitat cinèfila. Creuen que l'increment d'obres a concurs es deu a la consolidació del festival i a la desaparició d'altres certàmens per motius econòmics.

Les obres provenen de tot el món, amb un fort increment de les produccions de la resta de l'estat espanyol, d'Europa i de sud-amèrica.

Ara és feina del jurat de visualitzar les obres per distingir quines són les millors de cada categoria. Les premiades es coneixeran durant la setmana del festival, que enguany es celebrarà del 3 a l'11 d'agost a Puigcerdà. Al juliol, es donaran a conèixer les propostes seleccionades i la programació completa del festival.

El certamen està adherit a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava – Girona Festivals, compta amb el suport i finançament de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), des diputacions de Girona i Lleida, l’Ajuntament de Puigcerdà i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRUP RECERCA CERDANYA