L'ajuntament de Puigcerdà estudia la possibilitat de calefactar els rails del funicular que connecta la plaça de l'estació amb el nucli urbà per tal d'evitar la interrupció del servei quan neva. Segons han explicat des del consistori, la neu és la principal causa de les aturades del funicular a l'hivern i, quan més es necessita, els veïns i veïnes han d'utilitzar les escales que hi ha al costat. És per això que l'equip de govern ja ha contactat amb una empresa de Girona per veure la viabilitat del projecte.

Però aquesta no és l'única opció que estudia l'ajuntament. L'altre projecte és cobrir el giny amb un túnel que cobreixi tant la cabina on viatgen els passatgers com el sistema de cables i contrapesos.

De moment, l'ajuntament s'inclina per la primera opció tot i que serà un estudi el que determinarà quin dels dos projectes es porta finalment a terme.

El funicular i l'ascensor vertical són dos serveis molt utilitzats, els quals cada dia registren uns 500 viatges.

Parlen al vídeo: PERE VALIENTE, REGIDOR URBANISME PUIGCERDÀ