Al Pallars Jussà, alguns ajuntaments canviaran de color en els propers dies després que les eleccions municipals del passat diumenge modifiquessin la força d’alguns partits als consistoris. És el cas d’Isona i Conca Dellà, on Rosa Amorós, d’Esquerra i actual delegada del govern a l’Alt Pirineu i Aran, va aconseguir 5 regidors, un més que Junts per Isona, amb Constante Aranda al capdavant, fet que li permetrà governar l’ajuntament els propers 4 anys. A la Torre de Capdella, si bé canvia el color de l’ajuntament no ho fa l’alcalde, ja que Josep Maria Dalmau ha tornat a guanyar les eleccions, aquesta vegada però presentant-se per Esquerra Republicana. A La Pobla de Segur en canvi, varia l’alcalde però no el partit, ja que la llista guanyadora, i amb majoria absoluta de llarg, 7 regidors, ha estat una altra vegada Esquerra, en aquest cas encapçalada per Marc Baró. També Sant Esteve de la Sarga i Abella de la Conca són Esquerra, mentre Conca de Dalt, Sarroca de Bellera, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Llimiana són de Junts per Catalunya, Salàs de Pallars de Compromís per Salàs i Talarn d’Ara Talarn. Mentre que Senterada, igual que Tremp, dependrà dels pactes.