Els dies 6, 7, 8 i 9 de juny, la comarca acollirà la quarta edició del Cerdanya Happy Walking, una iniciativa que propota diferents sortides a peu per descobrir l'entorn que inclouen tast de productes locals i activitats culturals al finalitzar. La iniciativa vol convertir la comarca amb un destí de senderisme de primer nivell. De fet, cada any desperta més interès.

Enguany s'han programat sis excursions. La del dia 6 serà a la Fou de Bor i al camí dels Empedrats, el divendres 7 es farà una ruta fins als estanys de la Muga i una sortida nocturna al Castell de Llívia que acabarà amb un espectacle de dansa. Per dissabte, s'ha programat una excursió al Cap de Ginebrar i una caminada de marxa nòrdica pels entorns de Puigcerdà que comptarà amb un concert de música tradicional del Pirineu. Diumenge els participants coneixeran els miradors del Pla de l'Àliga al parc natural del Cadí Moixeró.

Totes les sortides compten amb un guia de muntanya. Per això la iniciativa també posa en valor el seu paper.

El festival arrenca aquest any amb la incorporació de la Fundació Adis d'ajuda a les persones amb diversitat funcional per tal que les excursions siguin també accessibles als seus usuaris.
Les sortides tenen un preu de 12 euros per als adults i 6 per als menors de 16 anys. També existeix la possibilitat de comprar el pack de totes les excursions per 30 euros. A més, l'organització ofereix un 50% de descompte al grup Excursionista de Cerdanya a canvi de que els seus membres ajudin als guies durant les sortides.
Les inscripcions es poden fer ja a la web cerdanyahappywalking.cat o presencialment a les oficines de turisme de la comarca.
El Cerdanya Happy Walking, forma part del Festivals de Senderisme promoguts per l’IDAPA que enguany arribaran a 11 comarques pirinenques.

Parlen al vídeo: CARLES DE MOXÓ, TÈCNIC PATRONAT TURISME CERDANYA - XAVIER FANLO, GUIA DE MUNTANYA