Albert Piñeira ha aconseguit sumar aquest diumenge la seva tercera majoria absoluta a l'ajuntament puigcerdanenc. Junts per Puigcerdà ha obtingut 9 regidors, gràcies als 2149 vots, que representen el 58,11% total. Són dos regidors menys, però, que en l'actual legislatura. Per la seva banda, el grup republicà, amb Joan Manel Serra al capdavant, tindrà 3 regidors al consistori, dos més que actualment. La formació ha sumat 955 vots, el 25,8% del total. La sorpresa ha estat per la candidatura del PP, que a partir d'ara tindrà representació a l'ajuntament amb la cap de llista Meritxell Forment, després d'any de no ser-hi. Els populars han aconseguit 277 vots, és a dir, el 7,49% del total. Compromís per Puigcerdà ha quedat fora amb 196 vots, un 5,3% del total.

Així doncs, Piñeira, suma el seu quart mandat en majoria.

Poc abans del tancament de xifres, ERC obtenia un quart regidor, que finalment es va decantar per grup de Junts. De fet, fins pocs minuts abans de mitjanit no es van conèixer els resultats definitius, ja que en última taula no quadraven els vots. Joan Manel Serra ha valorat positivament els resultats obtinguts i espera, a partir d'ara, fer una bona oposició.

La jornada electoral ha transcorregut amb normalitat a la capital cerdana, on ha votat prop del 60% del cens. Força afluència de veïns i veïnes, sobretot al migdia i des de mitja tarda i fins al tancament del col·legi electoral.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDABLE DE PUIGCERDÀ - JOAN MANEL SERRA, ALCALDABLE ERC PUIGCERDÀ