Una cinquantena de metges i infermers de tot l'estat han participat aquesta setmana en un curs per a tripulants d’helicòpter medicalitzat que ha tingut lloc a l'hospital de Cerdanya. L’objectiu principal de la formació és unificar coneixements sobre protocols de tractament prehospitalari. Com a novetat, enguany s'ha ensenyat a tots els alumnes tècniques de prevenció i d'extinció d'incendis, per tal que puguin ser capaços d'apagar un foc que es pugui produir tant a l'interior de l'aparell com també al seu entorn més immediat.

El curs té 50 hores de durada, en les quals s'ensenyen aspectes directament relacionats amb el funcionament de l'helicòpter, així com també saber valorar en quins casos s'ha d'utilitzar aquest mitjà de transport per traslladar els pacients.

Aquesta formació és de caràcter obligatori per a aquest tipus de sanitaris, tal com ho estableix el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), i actualment a Catalunya només s'imparteix a l'equipament cerdà. De dimarts a divendres, el centre sanitari transfronterer ha acollit la tretzena edició del curs que cada any omple les places disponibles. De fet, ja s'ha arribat al màxim nombre d'inscrits per a l'edició de l'any que ve i hi ha llista d'espera per al curs del 2021.

En l'organització de la formació també hi col·labora el Sistema d'Emergències Mèdiques, la Fundació Hospital de Puigcerdà, l'Hospital de Cerdanya, l'Ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona.

Parlen al vídeo: TONI VERES, CIRURGIÀ HOSPITAL DE CERDANYA I DIRECTOR DEL CURS