Fer una visita guiada a un celler de sake, degustar formatge i altres productes làctics elaborats de forma artesanal o conèixer un parc dedicat a les plantes aromàtiques culinàries i medicinals. Aquestes són només algunes de les propostes que ofereixen les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell i Cerdanya els dies 1 i 2 de juny en el marc de la quarta edició de Benvinguts a Pagè. Es traca d'una iniciativa que vol mostrar com és la vida a pagès i redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia

L’esdeveniment té com a eix central les visites gratuïtes a les granges, explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país, que es complementa amb la implicació de restaurants i allotjaments, així com amb la programació de nombroses activitats complementàries i divulgatives.

En concret, a les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell i la Cerdanya hi prendran part vint explotacions.

El cap de setmana de Benvinguts a Pagès comptarà amb la participació de 200 granges i explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de Catalunya. L’experiència es complementa amb la participació de més de 130 restaurants, que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès amb productes de temporada i de proximitat, i les estades a més de 200 allotjaments rurals.