Xavier Porta, actual alcalde de Bellver de Cerdanya, encapçala la candidatura d'Endavant Cerdanya al municipi. Després de tres legislatures, Porta es mostra il·lusionat de continuar treballant per als veïns i ha remarcat alguns dels grans projectes que ja s'han portat a terme, com ara la creació de noves zones verdes, la millora de les comunicacions entre els nuclis o la consolidació de festivals i esdeveniments socials, com el Trama. Ara, vol sumar el quart mandat per tirar endavant noves actuacions.

La formació veu imprescindible fixar població al municipi. Per això preveu crear llocs de treball i facilitar als joves l'accés a l'habitatge.

Un altre eix important de la candidatura és el medi ambient. Aposta per les energies renovables, la il·luminació LED i la construcció d'un nou centre logístic de biomassa subvencionat per un programa FEDER.

Dins l'àmbit social, la formació vol estudiar la construcció d'un institut escola, ampliant les instal·lacions actuals. També aposta per seguir potenciar el nucli comercial de Bellver, millorar la mobilitat, crear una vuitantena de places d'aparcament a la zona de St Roc o per museïtzar el centre d'interpretació de Talló.

Pel que fa al turisme, Porta vol posar en valor el patrimoni natural i arquitectònic del municipi, impulsant diverses rutes com la del Bellver Romànic. També preveu crear un espai per autocaravanes.

La formació governa a l'ajuntament de Bellver amb 9 dels 11 regidors.

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA