Penúltim dia de campanya electoral per als candidats que concórren a les eleccions municipals d’aquest diumenge a la Seu d’Urgell. Aquest dijous ha estat marcat pel debat de Ràdio Seu, un fet que ha dut a alguns partits a no fer l’habitual contacte diari amb els mitjans de comunicació. En el cas de Junts per la Seu, aquest dimecres a la tarda ha rebut el suport del president de la Generalitat, Quim Torra, que era de visita institucional a la comarca. Tant Torra com l’alcaldable a la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, han destacat la importància que les urnes s’omplin de papertes tant de Junts per la Seu a les municipals com de Junts per Catalunya-Lliures per Europa a les europees.

Des de Compromís, mentrestant, han emès un comunicat on han exposat 10 mesures urgents per als primers 100 dies de mandat. A banda de les que ja han anat desgranant els darrers dies, destaquen la constitució del Consell assessor per a la recuperació econòmica de la Seu, la creació d’una finestreta única per agilitzar els tràmits de les persones que volen obrir un negoci, eliminar les societats públiques que creuen que dificulten el control real dels diners i la gestió, o rellançar la marca Pirineus de la mà d’altres ajuntaments, la Generalitat i el Govern d’Andorra.

Esquerra Republicana, mentrestant, ha realitzat aquest dimecres al vespre el seu míting final de campanya. En una sala de Sant Domènec gairebé plena, la formació ha desgranat diverses propostes a partir de les preguntes que els han formulat alguns ciutadans a través de vídeos.
Ja aquest dijous, abans del debat de Ràdio Seu, l’alcaldable, Francesc Viaplana, ha explicat les propostes de la formació en matària econòmica. Volen aplicar un model d’economia circular per aprofitar els recursos del territori i que els beneficis no en marxin.

Des de la CUP, mentrestant, han aprofitat aquest penúltim dia de campanya per convidar a tothom a assistir a l’acte de tancament que faran aquest divendres al vespre a la Sala de Sant Domènec, així com a demanar el vot per poder fer el canvi que volen per a la Seu.

Finalment, des de la Seu en Comú han aprofitat per parlar de participació ciutadana. Així, volen fer canvis al web de l’Ajuntament per fomentar la interactuació amb la ciutadania, o una major col·laboració amb la sindicatura municipal de greuges.

També han proposat alguns canvis en relació a les societats públiques municipals.

També volen promoure més habitatges socials, crear una borsa de lloguers a preus assequibles o lluitar contra la pobresa energètica. També aposten per promoure la creació d’una àrea socioeconòmica conjunta entre l’Alt Pirineu, Andorra i el sud de França.

Parlen al vídeo: QUIM TORRA, PRESIDENT DE LA GENERALITAT - JORDI FÀBREGA, ALCALDABLE DE JUNTS PER LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, ALCALDABLE D’ERC A LA SEU - PAU LOZANO, NÚMERO 4 DE LA CUP A LA SEU - NEUS ALBANELL, NÚMERO 4 DE LA SEU EN COMÚ - JORDI PINO, NÚMERO 3 DE LA SEU EN COMÚ