La majoria de partits que concorren a les eleccions municipals de la Seu d’Urgell encaren els darrers dies de campanya. Junts per la Seu ha aprofitat el dia per parlar de polítiques d’habitatge. Han posat en valor els 300 ajuts per al lloguer que es van concedir el 2018 des de l’Ajuntament. Tot i disposar de 75 pisos de lloguer social, creuen que cal ampliar aquesta cartera d’habitatges. Ho volen fer a través de las societat pública HIULS i amb la col·laboració del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell perquè seleccioni als usuaris dels habitatges socials.

Per la seva banda, Compromís per la Seu ha anunciat que impulsaran un pla de xoc de neteja i manteniment de l’espai públic. Han assegurat que l’espai públic de la ciutat presenta un estat d’abandonament i deteriorament.
Així doncs, a banda de repintar porxos i façanes del nucli antic, volen donar resposta a les queixes que asseguren que han rebut per part dels ciutadans.

Des d’Esquerra mentrestant, han abordat les polítiques de joventut. Instaran al Consell Comarcal a posar en marxa una línia de bus nocturn per facilitar el desplaçament a les festes majors. A més, volen fer de mitjancers amb el sector privat per potenciar l’oci nocturn a la Seu, garantint el descans dels veins. També demanaran a la Generalitat una millora en el sistema de beques i de transport públic i fomentaran la Xarxa de Mobilitat europea a través del voluntariat. També volen crear un espai cogestionat per l’Ajuntament i el Consell Municipal d’Adolescents ubicat a l’Escorxador on fomentar l’emancipació i l’empoderament del col·lectiu i, de retruc, fer més visible l’Oficina Jove.

Finalment, la Seu en Comú ha abordat aquest dimecres les qüestions relacionades amb el Medi Ambient. Volen posar en marxa polítiques de preservació des de diversos àmbits, així com potenciar la feina de la Mancomunitat d’Escombraries per millorar la recollida selectiva. A més, bonificaran els propietaris que realitzin obres per abastir-se amb energies alternatives.

També volen apostar pels incecticides ecològics i oferir més formació a la ciutadania i també als infants en matèria mediambiental.

Parlen al vídeo: JOAN GURRERA, NÚMERO 3 DE JUNTS PER LA SEU - JORDI FÀBREGA, ALCALDABLE DE JUNTS PER LA SEU - ÒSCAR ORDEIG, ALCALDABLE DE COMPROMÍS PER LA SEU - XAVIER MUNT, NÚMERO 5 D’ESQUERRA A LA SEU - ENRIC RIU, ALCALDABLE DE LA SEU EN COMÚ - NEUS ALBANELL, NÚMERO 4 DE LA SEU EN COMÚ