Prop de 900 corredors han participat aquest cap de setmana a l'Ultra Cerdanya, uns 200 més que la passada edició. Es tracta d'un conjunt de curses de muntanya que transcorren per diferents indrets de la comarca. Dissabte s'ha disputat la Marató de 42 km amb sortida des de Bellver i arribada a Puigcerdà. Aquesta cursa ha comptat amb 409 participants. Les altres dues curses, la Trail de 18km i la Short de 9km, han tingut lloc aquest diumenge a Alp i han comptat amb 280 corredors i 140 respectivament. Des de l'organització fan un bon balanç de l'edició d'enguany.

A banda d’aquestes proves, l’Ultra Cerdanya també té en compte els més joves. Per això l'organització ha impulsat una nova edició de l'Utra kids, que ha tingut lloc dissabte al nucli de Puigcerdà i que ha comptat amb la participació d'una cinquantena de nens i nenes.

El guanyador de la marató ha estat Victor del Aliga, amb un temps de 4h 27 minuts i Alicia Hudelson amb 5h i 25m ha estat la dona més ràpida. En la cursa Trail, Arnau Altes ha creuat la meta en primera posició, amb 1h 25 minuts mentre que en la categoria femenina Laura Cuenca ha quedat primera amb 1h 50m. Valentí Vaqué amb 49min i 13s i Aina Garreta amb 1h han estat els més ràpids de la Short.

Recordem que les últimes dues proves de l’Ultra Cerdanya 2019 es disputaran a l’agost. Aquestes són la VerticalAlp per adults i la versió per a infants.

Parlen al vídeo: MARÇAL ROCÍAS, ORGANITZADOR