Els partits que es presenten a les eleccions municipals d’aquest diumenge 26 de maig a la Seu d’Urgell encaren la darrera setmana de campanya. Junts per la Seu ha dedicat el dia a parlar d’esports. Han remarcat les oportunitats que generarà el futur centre d’Inefc a la ciutat i s’han compromès a treballar per seguir atraient competicions esportives. També seguiran subvencionant les entitats esportives de la ciutat, especialment la base, i potenciaran el centre de BTT del Ràfting Parc, oferint-hi més serveis.

Compromís per la Seu, mentrestant, ha realitzat aquest diumenge a la tarda l’acte central de campanya. En una sala de Sant Domènec plena, la formació ha destacat la importància que tothom que vulgui un canvi a la Seu els voti. Han apelat al vot útil per davant d’altres candidatures que també aposten pel canvi, destacant que ells són els únics que tenen opcions reals de fer-lo.

D’altra banda, aquest dilluns la formació també ha anunciat mesures per reactivar el Centre Històric. S’ha compromès a redactar i aplicar un Pla Integral d’Excel·lència per construir a solars buits, dignificar aparadors abandonats, reparar paviments, reordenar la circulació, pintar els porxos i tenir especial cura del Patrimoni Arquitectònic.També volen ampliar el Museu Diocesà amb una nova entrada des del carrer Canonges i incorporar el Palau Episcopal i la figura del coprínep al segell turístic local.

Des d’Esquerra, mentrestant, han dedicat el dilluns a parlar de Medi Ambient. Volen que tots els espais municipals s’abasteixin amb biomassa i que, tot plegat, contribueixi a generar una economia circular per tal que el que es produeix al territori s’hi quedi. També volen reduir residus, donar més a conèixer els espais naturals de la ciutat i fer-hi activitats pedagògiques, o lluitar contra les espècies invasores del riu, apostant pel bosc de ribera. A més, volen fer una aposta per la bicicleta com a vehicle sostenible i instal·laran més zones per estacionar-les

Per la seva banda, la CUP ha dedicat les darreres hores a signar un codi ètic, a reivindicar la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, i a abordar la qüestió de la residència sociosanitària. En aquest darrer cas, han destacat que és urgent disposar d’un nou centre per fer front a la forta demanda de places que hi ha al municipi.

Des de la Seu en Comú, mentrestant, han aprofitat el dissabte per exposar els principals punts del seu programa. Han destacat la voluntat de tenir una ciutat neta, sostenible, cohesionada i radicalment democràtica, que respecti la diversitat i sigui accessible. També volen potenciar el comerç, augmentar el sòl industrial, granatir el relleu generacional de la pagesia i ajudar als artistes locals.

Per la seva banda, Ciutadans ha realitzat aquest dissabte a la tarda el seu acte central de campanya. Ha comptat amb la presència de l’alcaldable, Carolina Castillejo, el regidor a Lleida, Jose Luís Osorio i el diputat al Parlament Javier Rivas.
Han destacat que un dels seus objectius és evitar que la Seu s’apagui en mans dels partits independentistes. També ha mostrat la voluntat de poder treballar per tal que la gent de la Seu pugui prosperar a la ciutat.

També han explicat que vodrien implantar el trilingüisme a la ciutat, rehabilitar el centre històric, millorar l’hospital i ampliar les connexions del transport públic cap a Puigcerdà i Lleida.

Parlen al vídeo: JOAN LLOBERA, NÚMERO 6 DE JUNTS PER LA SEU - JORDI FÀBREGA, ALCALDABLE DE JUNTS PER LA SEU - ÒSCAR ORDEIG, ALCALDABLE DE COMPROMÍS PER LA SEU - NÚRIA TOMÀS, NÚMERO 4 D’ERC A LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, ALCALDABLE D’ERC A LA SEU - VIRGÍNIA ÁLVAREZ, NÚMERO 3 DE LA CUP A LA SEU - ENRIC RIU, ALCALDABLE DE LA SEU EN COMÚ - CAROLINA CASTILLEJO, ALCALDABLE DE CIUTADANS A LA SEU