Vuitè dia de campanya per a les principals candidatures que es presenten a les eleccions municipals a la Seu d’Urgell. Junts per la Seu ha dedicat el dia a Castellciutat, i ha anunciat una ambiciosa inversió de prop d’1,2 milions d’euros. Aquesta permetria habilitar una trentena d’aparcaments al lateral de la carretera que ve de la Seu, que es podrien ampliar fins a 90 en propers mandats, i que quedarien integrades paisatgísticament.

També proposen fer un nou accés rodat al cap del poble, que tots els carrers que es renovin tinguin el mateix format que la plaça de l’Arbre, a un sol nivell i amb prioritat per als vianants, acabar el col·lector d’aigues residuals, instal·lar el nou CAP a l’antic edifici de Ràdio Seu o fer un Programa d’Atenció al Ciutadà.

Compromís, mentrestant, ha abordat la qüestió de la residència per a la gent gran i ha assegurat que és una de les seves principals prioritats. La formació s’ha compromès a construir-ne una davant del barri de Santa Magdalena que disposi de 120 places. A més, també comptarà amb una reserva de 20 places per a salut mental. En el mateix terreny, també hi voldrien fer pisos tutel·lats, com a complement de la residència. La formació també ha lamentat que en 16 anys l’actual equip de govern no hagi fet aquest equipament.

Des d’Esquerra han tractat qüestions relacionades amb via púbica, urbanisme i habitatge. D’una banda volen augmentar l’esforç en la neteja de la via pública, fer més campanyes de sensibilització i controlar més les possibles accions incíviques. També volen posar en marxa un pla de carrers i espais públics així com de camins rodats per prioritzar les actuacions més necessàries.

Per la seva banda, la CUP ha fet aquest dijous al vespre un dels seus actes centrals. Aquest ha consistit en una ruta per diversos espais de la ciutat, per tal d’analitzar i proposar millores urbanes amb perspectiva de gènere. L’acte, ha comptat amb el seguiment d’una trentena de persones, així com amb la col·laboració de la cooperativa d’urbanistes Col·lectiu Punt 6.

Justament, la visió de gènere ha estat una de les protagonistes d’aquest acte central, i és que un dels punts forts de la CUP és aconseguir que la Seu sigui un municipi feminista.

Mentrestant, la Seu en Comú ha abordat aquest divendres qüestions relacionades també amb l’urbanisme i la via pública. Han destacat l’aposta per una ciutat amb un plantejament urbanístic que la faci atractiva, còmoda, inclusiva i respectuosa amb l’entorn. Així, volen elaborar un pla de viabilitat i un altre d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques.
A nivell urbanístic volen preservar la riba esquerra del Segre, acabant abans les zones buides que encara hi ha a la trama urbana.

La formació també proposa reconvertir la Ciutadella de Castellciutat en una zona d’equipaments públics i educatius o fer-hi espais de teletreball i de viver d’empreses.

Parlen al vídeo: XÈNIA ANTONA, ALCALDABLE DE LA CUP A LA SEU D’URGELL - JOAN GURRERA, NÚMERO 3 DE JUNTS PER LA SEU - MONTSE ROTLLAN, NÚMERO 2 DE LA SEU EN COMÚ - JORDI PINO, NÚMERO 3 DE LA SEU EN COMÚ - ROSA GINESTA, NÚMERO 10 DE JUNTS PER LA SEU - ÒSCAR ORDEIG, ALCALDABLE DE COMPROMÍS PER LA SEU - CARLOS GUÀRDIA, NÚMERO 3 D’ERC A LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, ALCALDABLE D’ERC A LA SEU