La Seu d’Urgell disposarà a partir del curs 2020/2021 del tercer centre de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya. Estarà vinculat a la Universitat de Lleida i oferirà un grau en activitat física lligada als esports a la natura. Tot plegat ho ha anunciat aquest dijous la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, durant la seva visita a la Seu d’Urgell.

La formació universitària s’oferirà o bé a l’edifici de la Ciutadella de Castellciutat, que és de titularitat municipal, o bé al Seminari, que és del Bisbat d’Urgell, i amb qui s’està parlant per acabar de definir-ne les possibilitats. En tot cas, la decisió la prendrà el proper equip de govern municipal. Budó ha aprofitat la visita a la Seu d’Urgell per conèixer el Parc del Segre, on justament la Generalitat hi ha destinat uns 600.000 euros per fer les obres necessàries per acollir els Campionats del Món de piragüisme del setembre. La consellera, de fet, ha pogut provar en primera persona la sensació de baixar pel canal d’aigües braves.

Parlen al vídeo: MERITXELL BUDÓ, CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA - GERARD FIGUERAS, SECRETARI GENERAL DE L’ESPORT - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL