L'Ajuntament de Puigcerdà i la Fundació Adis han signat aquest dijous un conveni de col·laboració on el consistori cedeix un local a l'entitat per convertir-lo en una agrobotiga. La fundació i l’Associació Agroalimentària de Cerdanya han arribat a un acord per tirar endavant aquest projecte que permetrà inserir laboralment diversos usuaris de l’entitat. Per tant, es tracta d’una iniciativa que beneficiarà totes les parts.

L’agrobotiga, que ja té nom ‘Aproxima’t’, es situarà al carrer Solana, molt a prop del nucli comercial de Puigcerdà. Les obres d'adequació començaran en els propers dies, pressupostades en 120.000 euros. D'aquests, un terç l'aportarà la diputació de Girona, un altre terç fundacions privades i els altres 40.000 euros aniran a càrrec dels ajuntaments de la comarca. La previsió amb que es treballa és que el local pugui obrir les seves portes el mes d'agost.

El projecte de l'agrobotiga s'emmarca dins el programa ‘Incorpora’m’, que va engegar l’entitat l’any 2016 amb l’objectiu de facilitar la integració laboral de les persones amb diversitat funcional, ja sigui inserint-les en empreses ordinàries o bé creant nous llocs de treball. Entre aquests projectes, hi ha la distribució de publicitat, el servei d’econeteja, o l'agrobotiga, a més de la futura bugaderia. Tot plegat permetrà inserir laboralment una vintena de persones, de la cinquantena que té actualment la borsa de treball de l'entitat.

Parlen al vídeo: RAFA VILLENA, PRESIDENT FUNDACIÓ ADIS - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ